Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Manušicím vévodili olympionici

Sportovně střelecký klub Manušice pořádá tradiční závod ve sportovní střelbě Memoriál Gerdy a Libora Kůrkových, letos tomu nebylo jinak. Největší závod v severních Čechách přivítal střelce z celé České republiky. Tradičně se zúčastnil i olympijský vítěz Matthew Emmons, kterého doprovodil účastník letošních Olympijských her v Tokiu Petr Nymburský.

Oba borci předvedli fantastické výkony. Matthew Emmons se stal absolutním vítězem v disciplíně 60 ran leže s 597 body, Petr Nymburský ovládl disciplíny 3x20 a 3x40, kde nástřely 595 a 1184 potvrdil, že je současným nejlepším střelcem ČR. Skvělými výsledky se prezentovala i odchovankyně SSK Manušice v současnosti střílející za profesionální klub Olymp Plzeň. V 60 ran leže ženy vyhrála s 596 body, v disciplíně 3x20 a 3x40 pak s výsledky 589 a 1170 bodů.

V silné konkurenci se neztratili ani střelci z SSK Manušice. V 60 ran leže se ve svých kategoriích na 3. místě umístila Miroslava Kučerová, 4. místě Matěj Bandas. V 3x20 získala bronzovou medaili Karolína Martínková. V těžké disciplíně 3x40 vybojoval Matěj Bandas třetí příčku a Karolína Martínková těsně 4. místo.

„Tento tradiční a největší závod v severní části naší republiky, který je podporován městem Česká Lípa, si získal svoji vysokou pozici a oblíbenost u střelců z celé České republiky. Právem patří k nejvíce navštěvovaným a nejlépe obsazeným závodům“ komentuje Aleš Stupka předseda pořádajícího klubu SSK Manušice.

alt
alt
alt
alt
alt

Komentáře

Re: Manušicím vévodili olympionici

Milane, v textu ti vypadla bývalá manušická střelkyně!

Nahoru