Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

26/2020

V sobotu zveřejnila své kandidáty do Senátu i SPD. Víme tak to, co se dalo tušit: na Českolipsku bude kandidovat Libor Křenek.

Řada členů SPD chce Senát zrušit, takže je to tak trochu paradox, že do něj kandidují. Taky se mohli šprajcnout. Připomíná mi to jeden z argumentů, kteří lidé používali, když vysvětlovali své členství v KSČ. Chtěli tuto stranu rozložit zevnitř.

Libor Křenek je aktivní hlavně na Parlamentních listech. Ve svých článcích si klade například otázku: "PROČ se musí drůbež před porážkou nakládat do kamionů a ve stresu převážet do Polska?"

Jeho nejaktuálnější článek (z února) nese název Hnutí SPD ušetřilo České Lípě 1,24 milionu! Cituji: "Díky systematickému tlaku SPD na původní záměr – koupit předraženou nemovitost vedle Jiráskova divadla za 8,19 milionu korun, se podařilo přimět vedení města k zásadnímu obratu. Pod tíhou evidentního předražení a neschopnosti argumentace, bylo vyvoláno jednání s majitelem Radimem Alexou. Následné snížení ceny o 1,24 milionu korun je prvním vítězstvím hnutí SPD na radnici v České Lípě."

Text končí slibem: "Budeme Vás i dále informovat o nesmyslných pokusech o nakládání s majetkem a financemi V České Lípě."  

S Křenkovými příspěvky se můžete seznámit zde.

Lepší majstrštyk se povedl kandidátovi Pirátů, Petrovi Jeníkovi. Ten se pohrabal v dokumentech po svém předchůdci ve funkci jednatele městské společnosti Českolipská informační. Tím byl dlouholetý zastupitel za ODS Jan Stejskal. Pirátské listy Jeníka citují: „Vykázal bezmála 750 služebních cest a za vyúčtovaných 140 tisíc kilometrů si postupně vyplatil přes 800 tisíc korun. Z velké části se jednalo o pouhé zkopírování cest ze stejného měsíce předchozího roku. Stejné účely, stejná místa, stejný počet kilometrů ve stejný měsíc jen o rok později. A totéž další rok. Školení na krajském úřadě se v Den české státnosti nejspíš nekonalo a jednání na ministerstvu na velikonoční pondělí také nejspíše neměl. V nákladech firmy se objevilo například Stejskalem placené motorkářské oblečení, celá vinotéka či pobyt v moravském sklípku s konzumací tamních specialit. Takových případů byly stovky a došlo to až do bizarností jako voňavé vánoční františky či kredity do mobilní hry s růžovými poníky."

Celý článek si můžete přečíst zde.

Zrovna tento týden se mě ptal jeden ze čtenářů, jestli nevím, jak dopadla kauza, v níž další bývalý zastupitel za ODS ing. Hau nějak ztratil dva a čtvrt milionu bytového družstva Lada. Pátral jsem, ale nic nezjistil. Mohl by to zkusit některý z kandidátů do Senátu. Třeba můj černý kůň Vít Vomáčka, kterého nominovala jako nezávislého právě ODS.

Koukám na kandidátku ODS do krajského zastupitelstva. Bývalý policista, který se podílel na akci Asanace v osmdesátých letech a soudu utekl zřejmě jen kvůli promlčení, je tam opět. Pro mě dlouhodobě nevolitelná strana. Právě i kvůli tomu, v jakém stavu zanechala Českou Lípu po svém neomezeném vládnutí. Chro, chro.

Pojďme raději k mému týdnu. Hrozně jsem si užil činnost v mateřské školce. Nedokázal jsem si pořádně představit, jak náročná práce to je. Hlídat děti, aby si neublížily, ale přitom, aby se nestíhaly nudit. Uspávat je, doprovázet je na záchod (přiznám se, že utírání zadků mi teda fakt nešlo), přesvědčovat, že drožďová polévka je fakt dobrá a zdravá. Do toho, i školka má svůj ŠVP a svou třídnici.

Přikládám aspoň jedno video. Vlastence určitě potěší.

Soukromě jsem o víkendu vyrazil na další etapy prázdninové hry Dream Race. Poznáte aspoň na některé fotce, kde jsem úkoly plnil?

V Lípě jsem stihl navštívit aspoň Legiovlak. Pokud jste ho v Lípě nestihli, příští týden je v Mnichově Hradišti. Zaujaly mě zejména texty o účasti legionářů v bojích o Těšínsko a jižní Slovensko.

Komentáře

Re: 26/2020

Naproti Střekovu byla dívčí kolej PI, takže jsem na zdymadle před 60 lety randil :o)
Legiovlak v Boru už byl, doporučuju.

Nahoru

Re: 26/2020

Helfenburk, Střekov, Tiské skály

Nahoru

Re: 26/2020

Super!

Nahoru