Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

20/2021

Mám za sebou hodně dynamický týden. Nejprve víkend v Krkonoších.

Na pohodu výstup na hřeben, malé procházky se sbíráním peakpointů. V pondělí šok z toho, že výsledky z mých odběrů nejsou ve všech parametrech ideální. Už mi není dvacet, nežiji úplně vzorově, takže už asi nestačí stavit se u lékaře jednou za dva roky. Snad se deník v příštích letech nestane popisem různých rektálních vyšetření.

Sleduji, jak se začíná rozjíždět kultura. Jsem na ni opravdu tak nadržený, že si po večerech pouštím koncerty kapel, které bych chtěl co nejrychleji prožít. Chystáme podcast o Barabanfestu, který se chystá do Cvikova na 19. 6. S napětím čekám na to, s čím vyleze Všudybud – i kvůli tomu, že ve stejném termínu mám každoroční vodu. Chystá se Rozára. Vše chci podchytit. Už jsem ponoukl Rudu, abychom začali plnit kulturní kalendář u nás v i-novinách. Jo, a u Černocha se začne -123 minutami. Poslední deska je česky a je stejně dobrá jako ty předchozí v angličtině.

Nejvíce dynamicky však žijeme ve škole. Od příštího týdne nám končí rotace poslední třídy. A příští rok nám opět přibydou děti. Pustili jsme se proto do odvážného kroku: pronajali jsme si dlouho zavřenou hospodu a chceme v ní udělat další třídy. Abychom mohli pokročit, potřebujeme finanční prostředky. I proto děláme různé sbírky a také dražby.

Nyní chystáme předprázdninovou aukci, do které někteří rodiče poskytli třeba pobyty na jejich chatě, grilovačku na jejich zahradě či kempování na jejich pozemku. Začneme jako vždy na pěti korunách a budeme doufat. Na mém i školním facebooku příští týden objevíte všechny položky. A už teď děkuji těm přátelům, kteří nás podpořili – někteří i zcela anonymně. Před novými učebnami chce jedna maminka udělat i malý klub, ve kterém bude nabízet dalším rodičům kávu a zákusky. Třeba taky rádi posedíte. V takových chvílích člověk vidí, že některé věci ve společnosti jsou opravdu v pořádku a není potřeba si jen stále zoufat, v jak špatné zemi žijeme.

Deník „předtáčím“ už ve čtvrtek, protože přes nepřízeň počasí jsme s kolegyněmi vyrazili na další etapy Svatojakubské cesty. Z Jaroměře směrem na Broumov.

Nejpopulárnějším českolipským videem tohoto týdne je Jerusalema Challenge českolipské nemocnice.

Několik videí tradičně vydala ZUŠ. Nejpopulárnější je koncert žesťových tříd. Už proto, že jde o společný projekt se ZUŠ Jihlava.

Komentáře

Re: 20/2021

Nádherné video z nemocnice:)))

Nahoru