Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Vážná nehoda v mimoňské kafilerii

Archiv

"Oba muži utrpěli vážné opařeniny na více než polovině těla a ve velmi vážném stavu je vrtulník pražské záchranné služby převezl z místa neštěstí přímo do popáleninového centra v Praze," řekla dnes mluvčí liberecké záchranné služby Kristýna Fejfarová.


Mladší muž je na jednotce intenzivní péče, má opařeniny na 60 procentech těla a dýchá za něj přístroj. Starší má opařeniny na 43 procentech těla a dýchá sám, řekl mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Leoš Kabát.


"Poranění obou mužů jsou závažná. Podle lékařů na klinice popáleninové medicíny zatím nelze vyslovit žádnou prognózu jejich zdravotního stavu," dodal.


Neštěstí, které se stalo v závodě asanačního podniku v Ralsku, bylo podle mluvčí českolipské policie Ivany Balákové nahlášeno kolem 06:30.


"Oba muži se věnovali likvidaci odpadového materiálu, při čemž utrpěli rozsáhlé popáleniny vroucí tekutinou," popsala neštěstí Baláková.


Podle záchranářů dosahovala teplota tekutiny, která muže opařila, 400 stupňů celsia. Než dorazili na místo záchranáři, snažili se oběma postiženým mužům ve věku 58 a 49 let pomoci jejich spolupracovníci.


"Poranění byla natolik závažná, že záchranáři hned z místa přivolali vrtulník z Prahy, protože liberecká záchranka létá až od 07:30," dodala Fejfarová.


Vedení asanačního podniku dnes odmítlo k případu sdělit jakékoli informace. Případ už vyšetřuje policie jako pracovní úraz.


"Zjišťujeme příčiny události a případnou míru odpovědnosti konkrétních osob," řekla policejní mluvčí.


Na objasnění nehody pracuje s policií také inspektorát bezpečnosti práce.