Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

V gólové přestřelce byl úspěšnější Arsenal

Archiv

Ovšem ve druhém poločase se děly věci, Arsenal nejprve otočil zápas na 2:1, Žižkov vyrovnal, domácí šli poté opět do jednobrankového trháku, Viktorka znovu srovnala, ale tři body vystřelil Českolipským Karel Kaňkovský.
Severočeši se v dnešním utkání museli obejít bez svého kapitána Petra Silného, který má zlomené žebro. Pásku s kapitánským „céčkem“ tedy navlékl Karel Vrabec. Dlouhodobě zraněný je stále Josef Štálík. Úvodní minuty tohoto střetnutí vůbec nenasvědčovaly tomu, že zápas bude mít tak dramatickou koncovku.  Za zmínku stojí jen slabá Holečkova střela, která skončila v Boháčových rukavicích. Žižkovští si v prvním dějství vypracovali jedinou vyloženou šanci, již ale dokázali proměnit, rychlý protiútok zakončil krásnou ranou Radek Pilař – 0:1. Arsenalu nešlo upřít snahu, ale Hradiského svěřenci nemohli vůbec ohrozit brankáře Boháče.
Do druhé části naskočil místo Řeháka Gadžo a hned se uvedl dobrým průnikem, který však nedokázal gólově zakončit. Co se nepovedlo jemu, povedlo se ve 49. minutě Radimu Breitemu, jehož dělovka doslova zapadla za Boháčova záda – 1:1. Za několik minut již Lípa vedla zásluhou Pavla Runta – 2:1. Vzápětí mohl přidat třetí trefu Vrabec, nýbrž o pár centimetrů minul Boháčovu svatyni. Netrvalo dlouho a bylo opět vyrovnáno, Žižkov vytěžil z minima maximum a díky pohotovému Zdeňku Turkovi srovnal skóre – 2:2. Sto osmdesát sekund nato měl obrovskou příležitost Breite, z úhlu se však netrefil. V 73. minutě vytáhl trenér Hradiský ze svého rukávu eso, do hry poslal Kaňkovského. Domácí fanoušci hnali svůj tým za vítězstvím, jejich přání vyslyšel Radim Věchet a podruhé převrhl misky vah na stranu Arsenalu – 3:2. S tímto stavem se nespokojil Pavol Straka, jenž upravil na plichtu - 3:3. Už to vypadalo, že duel skončí remízou, jenže v 89. minutě vzal zodpovědnost do vlastních rukou, respektive nohou Karel Kaňkovský a uzavřel gólový účet tohoto klání – 4:3.
Arsenal Česká Lípa – Viktoria Žižkov „B“ 4:3 (0:1)
Branky: 49. Breite, 55. Runt, 80. Věchet, 89. Kaňkovský – 22. Pilař, 63. Turek, 84. Straka
ŽK: 0:2
Diváci: 420
Rozhodčí: Vlasjuk – Zeman, Hlaváč
Sestava Arsenalu: Meier - Vrabec, Podolský, Novotný, Šafář - Runt (84. Finklár), Řehák (46. Gadžo), Breite, Holeček (74. Kaňkovský) - Věchet, Procházka (Opočenský, Silný, Dvořák). Trenér: Pavel Hradiský
Sestava Žižkova: Boháč - Houžvička, Biško, Markuzi, Procházka - Turek (84. Dočekal), Pilař, Dejman, Folwarczny (87. Čermák) - Ujec (62. Bukač), Straka (Votava, Tuček). Trenér: Roman Veselý.