Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

V České Lípě se již podruhé otevřou dveře radnice

Archiv

„V budově radnice budou opětovně k vidění unikátní kroniky města, pamětní knihy a také rozmanité fotografie,“ upřesňuje starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


Na radnici se otevřou dveře obřadní síně a přilehlé zasedací místnosti v 1. patře, v tomto patře budou moci návštěvníci rovněž obdivovat dřevěnou maketu města. V patře druhém bude zpřístupněna zasedací místnost rady města, která se může pyšnit všemi znaky partnerských měst, a dále kanceláře představitelů města. Oku veřejnosti neujde ani zasedací místnost zastupitelstva města v druhé budově městského úřadu č.p.2, její prohlídku zpříjemní filmový dokument o České Lípě. Navíc bude veřejnosti po celou dobu k dispozici Městské informační centrum s propagačními materiály. Na veřejnost, která se zde bude moci seznámit s novými interiéry radnice, pak opětovně čekají rovněž malá překvapení.


„První „Den otevřených dveří“ na radnici jsme uspořádali na podzim loňského roku a osobně jsem byla velmi mile překvapena, kolik lidí projevilo o tuto akci zájem,“ podotýká na závěr starostka Hana Moudrá.


„Pokud se akce setká i v letošním roce s úspěchem, věřím, že by se mohla uskutečňovat pravidelně.“