Dnes je 16. 09. 2024
svátek má Ludmila

OLYMPIONICI A MISTŘI SVĚTA V MANUŠICÍCH

náhledový obrázek

OLYMPIONICI A MISTŘI SVĚTA V MANUŠICÍCH

Poslední prázdninovou sobotu proběhlo v Manušicích utkání sportovních střelců z celé České republiky. Memoriál Gerdy a Libora Kůrkových patří již tradičně k předním závodům v ČR a potvrzuje to i letošní účast olympijských vítězů Matthew Emmonse a Miroslava Vargy, mistrů světa Milana Bakeše a Luboše Opelky, medailistů z ME a světových pohárů Anety Brabcové, Kláry Kasper, Vojtěcha Záborce. Společně s více jak 90 závodníky se utkali o zisk putovního poháru Gerdy a Libora Kůrkových.

Absolutním vítězem a pohár vybojoval již popáté Matthew Emmons, který ze 60 ran pouze jednou minul střed terče a výsledkem 599 bodů vyrovnal rekord střelnice. V mládežnické kategorii získal vítězství Jáchym Horna s výsledkem 590 bodů.

Ze střelců SSK Manušice se podařilo Janu Štěpáníkovi získat stříbro v disciplíně 3x20, v 60 ran vleže zůstala těsně za stupni vítězů Elisabet Knapová a páté místo v seniorské kategorii obsadil Aleš Stupka. Součástí závodu byl i Krajský přebor Libereckého kraje a tři tituly směřují do Manušic díky Jiřímu Karáskovi, který vybojoval titul jak v disciplíně 60 ran vleže tak v 3x20, a Janu Štěpáníkovi který získal titul v 3x20. Za zmínku stojí i skvělé výkony odchovankyň SSK Manušice Anety a Karolíny Brabcové, které shodným nástřelem 597 bodů vleže získaly zlato a stříbro. Aneta navíc přidala vítězství i v disciplíně 3x20.

„Díky podpoře Města Česká Lípa může SSK Manušice pořádat největší závod v Severních Čechách, kterého se účastní nejenom reprezentanti ČR, ale i významná jména českého a světového sportovního střelectví. V letošním roce jsme zaznamenali podstatný zájem, že jsme se dostali až na hranici kapacity a závod končil až v podvečerních hodinách“ uvádí Aleš Stupka ředitel závodu a předseda klubu SSK Manušice.

alt
alt
alt
alt