Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Předposlední možnost jít fandit Arsenalu

Archiv

Oba týmy se budou muset obejít bez dvou svých hráčů, Českolipští nemohou počítat se službami Kamila Podolského, jenž má stop na jedno utkání za čtyři žluté karty. Jablonci bude chybět kapitán Pavel Patka, který byl v duelu s Pískem vyloučen.
Start do letošního ročníku se Baumitu vůbec nepovedl, v úvodních třech střetnutích klopýtl, s Karlovými Vary 3:1, s Ovčáry 2:1 a s Varnsdorfem 3:1. Poté Jablonečtí porazili dva pražské týmy, nejprve Žižkov 3:2 a následně Vyšehrad na jeho půdě 2:0. Vítěznou sérii Severočechů utnula Hlavice, jež Jablonec zdolala 1:0. Nejplodnější bodové období zažili svěřenci trenéra Hloušky mezi 7. a 9. kolem, kdy vysoko vyhráli nad Motorletem (5:0), což bylo jejich prozatím nejvyšší vítězství, dále ulovili skalp Mladé Boleslavi (1:4) a do třetice srazili na kolena i Plzeň (2:0) a tím ukončili její osmizápasovou neporazitelnost a dokonce se vyhoupli do čela tabulky. Po této úspěšné sérii přišel útlum v podobě tří proher v řadě, s Českými Budějovicemi (2:0), s Libercem (1:0) a s opět se zvedajícím Pískem (1:2). Ve vloženém 17. kole pak ještě Jablonec vyhrál nad Loko Vltavínem 2:0.
Jablonecký tým táhne trojice fotbalistů, kterými jsou Bosňan Muris Mešanović, jenž nasázel už osm gólů, dále pak Ondřej Bíro, který jich má na svém kontě šest a konečně Michal Kulhánek, jenž překonal soupeřova brankáře pětkrát.
Sestava Jablonce v duelu s Pískem: Bočok - Farkaš, Patka, Rathauz - Novotný (85. Zeman), Šisler, Kuželka, Šulc, Kulhánek - Valenta, Steiner (63. Kopecký).
Arsenal sbírá většinu bodů doma, kde jich nastřádal čtrnáct a prohrál jen jednou, a to s Ovčáry. Z hřišť soupeřů si odvezl jen šest bodů, za jedno vítězství a tři remízy. Souboj s Baumitem bude specifický pro Davida Procházku, jenž do Arsenalu přišel právě z jabloneckého týmu, a bude chtít dokázat, že ho Baumit pustil neprávem. Českolipští se nacházejí na osmé pozici s dvoubodovým náskokem právě před Jabloncem, takže výhra na jedné či druhé straně může opět hodně zamíchat pořadím.
Trenér Hradiský se bude muset obejít bez dlouhodobého maroda Josefa Štálíka, do hry nezasáhne ani kapitán Petr Silný, jenž má stále zlomené žebro.
Kanonýrem Arsenalu je jednoznačně Radim Věchet, který skóroval pětkrát, se třemi brankami se také může pochlubit David Procházka.
Sestava Arsenalu v duelu s Vyšehradem: Meier - Vrabec, Podolský, Novotný, Šafář - Runt, Breite, Procházka, Řehák (73. Finklár) - Věchet (88. Kaňkovský), Gadžo (63. Brož) (Dvořák, Opočenský, Silný, Holeček).
Hlavním rozhodčím tohoto klání bude Michal Řezáč, jemuž budou na lajnách asistovat Miroslav Průcha a Václav Němec. Delegátem ČMFS bude Václav Dostál.
Zápas Arsenal Česká Lípa – FK Baumit Jablonec „B“ začíná na městském fotbalovém stadionu v České Lípě v neděli 8. listopadu od 14.00.