Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Predátoři konečně zabrali, Děčín porazili 4:2

Archiv

Utkání domácí zlomili v rozmezí 55. a 57. minuty, kdy dokázali vstřelit dvě branky, a připsali si tak po dlouhé době tři body do tabulky. Skvělým výkonem se blýskl českolipský gólman Roman Matoušek, jenž pomohl svými výtečnými zákroky k důležitému vítězství.
Ovšem před samotným zahájením duelu nebylo vůbec jisté, zda Matoušek do domácí klece nastoupí, protože ho při rozbruslení trefil jeden z jeho spoluhráčů pukem do oblasti ramene, a Matoušek odešel s bolestivou grimasou ve tváři do kabin. Nakonec se ale vrátil a vychytal výhru. Predátoři rovněž představili ve svém kádru novou posilu do obrany, jedná se o Libora Kadlčíka. Hosté si rovněž přivezli věhlasné jméno, brankáře Jiřího Zikmunda, jenž nastupoval v barvách ústeckých Lvů, za které si zachytal naši nejvyšší hokejovou soutěž. Toto klání bylo zajímavé také pro českolipského útočníka Lukáše Lassiga, který se před začátkem této sezony připravoval právě s Děčínem.
Děčínští byli od úvodního vhazování aktivnější, Válko se objevil zcela sám před Matouškem, přihrál ještě lépe postavenému Andresovi, jenž nedokázal puk zasunout za čáru. Své štěstí zkoušel golfovým úderem Hruška, ale na Matouška si nepřišel. O minutu později střílel z mezikruží Marcel Tomeček těsně vedle, svěřenci trenéra Zachrly kupili v defenzivě jednu chybu za druhou a nebýt výtečného Matouška, dopadlo by to s nimi hodně špatně. Ve 4. minutě se řítil na Matouška Válko, nýbrž mezi betony ho neprostřelil. Predátoři se prezentovali jen Šulcovým pokusem, jemuž chyběla razance a přesnost. Po obléhání domácí svatyně nepropasíroval touš za Matouškova záda ani Hruška. Následnou Cafourkovu ránu od modré bezpečně kryl Zámostný. Zanedlouho už mohl jít Děčín do vedení, v přesilovce zakončoval Hruška, proti kterému čaroval Matoušek. Poté Matouškovi pomohla po Tomečkově projektilu tyč. Ve 14. minutě už Matoušek kapituloval, v oslabení dotlačil touš do brány Jan Filipovský – 0:1. Hokejisté s predátorem na prsou byli neškodní, skoro se nedostávali do pásma, a tak vše řešili dalekonosnými střelami, se kterými si Zámostný bez problémů poradil.
Na začátku druhé třetiny byl vyloučen domácí Bauer a Děčín mohl trestat, jenže  bombu Jaroměřského si Matoušek pohlídal. Ve 23. minutě prošel Válko mezi třemi českolipskými hráči, ale svoje sólo nedokázal gólově vyjádřit. Poté byla České Lípě nabídnuta přesilová hra pět na tři, tu ještě Predátoři nevyužili, ale klasickou početní výhodu už ano, Lukáš Daňo vyrovnal kličkou do bekhendu – 1:1. Radost na českolipské střídačce netrvala dlouho, v téže minutě poslal Děčínské znovu do vedení Luboš Hříbal – 1:2. Pak zakombinovali Šulc s Divíškem, Šulc si elegantně položil protihráče, ale nedokázal Divíškovi přesně přihrát. V čase 31:47 bylo za faul domácího borce nařízeno trestné střílení, proti Matouškovi se rozjel Lukáš Válko, ale střelou mezi betony neuspěl. Válkova řada opět dvakrát zazlobila, Českolipští si pomohli jen za cenu nedovoleného zákroku, brzy šli dokonce do tří. Tuto dvojnásobnou početní výhodu Děčín nevyužil, na druhé straně ujel po křídle Jan Divíšek a bekhendem zavěsil – 2:2. Těsně před koncem druhé periody stáli při Matouškovi všichni svatí, neboť Válko nastřelil brankovou konstrukci.
Třetí část hry začali lépe Predátoři, Patzenhauer se chtěl prosadit z úhlu, ale přáno mu nebylo. Podobně dopadl i Jan Šulc. Ve 44. minutě objel Válko obránce, nýbrž ke své smůle trefil tyčku. Zanedlouho poté bylo podruhé v tomto střetnutí nařízeno trestné střílení, tentokráte však ve prospěch České Lípy po faulu na Patzenhauera. K samostatnému nájezdu se postavil Jan Divíšek, ale svým typickým obloukem Zámostného nepřelstil. V 55. minutě vstřelil vítěznou branku Jan Šulc, kterého skvěle uvolnil Jakub Šesták – 3:2. Definitivní pojistku třech bodů zajistil Vlastimil Patzenhauer, jenž svůj nájezd zakončil mezi Zámostného chrániče – 4:2. V úplném závěru se strhla ještě bitka mezi Petrem Formánkem a Pavlem Markem, kterou Formánek jasně vyhrál, a tímto podtrhl důležité vítězství.
Pohledem redaktora (Michal Šandor):
Výkon České Lípy: 5
Výkon Děčína: 6
Výkon hlavního rozhodčího: 6
Nejlepší hráči: Roman Matoušek – Lukáš Válko
Úroveň utkání: 7