Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Otevření zrenovovaných klubových prostor v Kulturním domě Crystal

Archiv

Renovace klubových prostor v kulturním domě byla rozdělena na dvě části.


„V první části byly upraveny dotčené prostory,“ vysvětluje vedoucí odboru rozvoje, majetku a investic Ing. arch. Vladimír Lavrík.


V rámci těchto kroků byly provedeny drobné stavební úpravy, revize elektriky, dále instalována nová osvětlující tělesa, atd. Došlo rovněž k revitalizaci žulových kamenů. Tato část rekonstrukce probíhala od počátku letošního roku a přišla na cca 750 000,-Kč.


„Druhá část poté zahrnovala vybavení interiérových prostor, a to včetně nového nábytku,“ dodává Ing. arch. Lavrík.


Náklady na tuto část představovaly zhruba 1 150 000,-Kč. První část zvelebování českolipského Kulturního domu Crystal začala již v roce 2004, kdy zde bylo u hlavního sálu vytvořeno zcela nové zázemí v podobě baru. Kromě současně upraveného vestibulu by v letošním roce mohla být započata také rekonstrukce šaten, úprava schodiště a vchodové části do kulturního domu. Autorem nově zrenovovaných prostor je rovněž autor první části rekonstrukce KD Crystal, barového zázemí, AR - Ing. Zdeněk Bříza.


„Postupná renovace kulturního domu Crystal je dlouhodobým záměrem města. Tyto prostory vnímáme jako důležité, a to jak z hlediska využitelnosti kulturního, tak také na akce jakéhokoli dalšího charakteru,“ dokončuje místostarosta města Česká Lípa Jan Stejskal.