Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Ohlédnutí za velkým úspěchem mládežnické atletiky

Archiv

Velké očekávání dostalo trhlinu den před závody, kdy definitivně odřekla účast z důvodu nemoci trojice sprinterek trenéra Karla Trejbala, která týden předtím posbírala 4 medaile na přeborech jednotlivců. Tím jsme se pomalu loučili s vysněným prvenstvím. Vlastní závody však ukázaly velkou bojovnost našich závodnic, narychlo doplněných náhradnicemi a dvěma posilami z Nového Boru. Každá závodnice přispěla k celkovému prvenství bodovým ziskem a právě velká vyrovnanost všech patnácti atletek rozhodla o porážce dvou velkých spolufavoritů, Liazu Jablonec a AŠ Mladá Boleslav.


O týden později se snažili na tento úspěch navázat i nejmladší atleti. Výborně si opět počínala hlavně děvčata. Ta pod vedením Gábiny Daníčkové, celkově nejlepší jednotlivkyně, skončila nejtěsnějším rozdílem druhá opět za konkurenty z Liazu. Ostatní družstva s velkým odstupem sváděla souboj o třetí místo. U chlapců si vedli velmi dobře Jan Plátěnka a Ondřej Horák, celkově pak chlapci skončili pátí, i když startovali s nejmladší sestavou, a jejich perspektiva je tudíž velmi solidní. Nyní se nadějná generace může pomalu připravovat na kategorii staršího žactva, kde se již konají i celorepublikové přebory, a právě účast na těchto přeborech je dalším společným cílem mladých atletů a jejich trenérů Romana Málka, Karla Trejbala, Milana Németha, Miloslava Svitáka, Gustava Süssnera a Vasila Dogaru.


Krajské přebornice: trenér Süssner, Brožová, Vaníčková, Kamínková, Mašková, Süssnerová,  Havranová,  Kořínková, Půčková, Trejbalová, Trčová, Bínová, Frydrychová, Málková, Rutteová a Nováková.