Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Koncepce environmentálního vzdělávání a výchovy obyvatel na Českolipsku

Archiv

Základním dokumentem environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (dále jen EVVO) v České republice je Státní program EVVO v ČR na léta 2004 až 2006, který byl schválen usnesením vlády ČR dne 23.10.2000 a který doporučuje starostům obcí s pověřenými obecními úřady aktivně podporovat a realizovat EVVO.


Koncepce EVVO Libereckého kraje byla zpracována ve druhé polovině roku 2002 a v březnu 2003 byla jako rozvojový dokument Libereckého kraje schválena zastupitelstvem. Město Česká Lípa jako obec s rozšířenou působností přistoupilo ke zpracování „Koncepce environmentálního vzdělávání a výchovy obyvatel na Českolipsku“, aby tak navázalo na dokument kraje a aby zároveň získalo rozvojový a strategický dokument v oblasti vzdělávání, výchovy a osvěty v rámci životního prostředí v daném území.


Vzhledem ke skutečnosti, že koncepce zahrne území obecního úřadu obce s rozšířenou působností Česká Lípa, vznikne pracovní skupina ze zástupců města České Lípy, Doks, Dubé, Mimoně a Stráže pod Ralskem, kteří byli osloveni ke spolupráci. Koncepce by měla být podpůrným dokumentem pro plánované zřízení Ekocentra v Dolní Libchavě v České Lípě. Počátek zpracování koncepce je stanoven na srpen, konec na listopad 2004.


Cena koncepce je stanovena na 285.600,- Kč. ARR – Agentura regionálního rozvoje požádala prostřednictvím Centra pro regionální rozvoj ČR Ministerstvo pro místní rozvoj o finanční příspěvek ve výši 50%.


Dle předběžných jednání je velmi pravděpodobné, že ARR bude v této žádosti úspěšná. Město by v tomto případě zaplatilo za koncepci polovinu celkové ceny.