Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Dorostenci Arsenalu porazili pražský Junior

Archiv

Starší dorost:
Nástup do utkání měli Českolipští znamenitý, již ve 2. minutě otevřel skóre Jakub Čvančara, jenž využil přihrávky svého spoluhráče – 1:0. Následně měl Jakub Beránek tři velké šance, jak zvýšit vedení. První dvě střely skončily těsně mimo branku, potřetí šel sám na Hrubého, který ho ale vychytal, a dorážka Brože také ke gólu nevedla. Poté předvedli pěknou kombinaci Beránek, Brož a Ledl, ovšem svoji souhru nezakončili přesně. Své štěstí zkoušel rovněž Čvančara, avšak druhou trefu nepřidal. Na konci první půle vypálil z dálky Měšťan, Hrubý vyrazil míč na roh, ze kterého nedokázali Bahníkovi svěřenci nic vytěžit.
Na začátku druhého poločasu se ocitl v obrovské příležitosti Beránek, trefil však jen tyč. Hosté se osmělili pokusem Žižkovského, jehož rána minula šibenici Bahníkovy branky jen o centimetry. Minutu nato běžel z úhlu Bečvařík sám na Hrubého, celou akci chtěl vyšperkovat pěkným pasem na Čvančaru, který v koncovce neuspěl. V 59. minutě mohlo být vyrovnáno, Balcárek se objevil sám před Bahníkem, nýbrž z blízkosti mířil vedle. Druhou branku Arsenalu zařídil aktivní Beránek, jenž zakončoval do prázdné klece – 2:0. Středočeši neházeli flintu do žita a jejich snaha se vyplatila, po důrazu před Bahníkem se prosadil Marek Špivák – 2:1. V 75. minutě Pražané srovnali krok, po odrazu balónu od tyčky uklidil kulatý nesmysl za Bahníkova záda Adam Babánek – 2:2. Přesto Junior odjížděl s prázdnou, nejprve Rudolf Tlapák vrátil České Lípě vedení – 3:2, které tři minuty před koncem zvýraznil Jakub Beránek – 4:2.
Arsenal Česká Lípa – Junior Praha 4:2 (1:0)
Branky: 2. Čvančara, 64. a 87. Beránek, 83. Tlapák – 70. Špivák, 75. Babánek
Rozhodčí:  Martínek – Miklovič, Pöschko
Sestava Arsenalu: Bahník – Měšťan, Košek, Pětioký, Cerman, Ledl, Beránek, Bečvařík, Kulha, Čvančara, Brož (Ješeta, Jantač, Bulan, Tlapák). Trenéři: Ladislav Bahník a Radek Benc
Mladší dorost:
K první vážnější střele se dostal Vodrážka, ale byl to českolipský brankář Karel Kluch, kdo inkasoval, když ho v 18. minutě překonal jeden z hostujících hráčů – 0:1. Vzápětí ještě trefili Pražané tyč Kluchovy svatyně. Zanedlouho mohlo být pro Českolipské ještě hůř, když domácí obránce vykopával míč až z brankové čáry.
V úvodu druhého dějství se zmocnil mičudy na polovině hřiště Vodrážka, sprintoval až k brance a soupeřova gólmana přehodil – 1:1. Pak Středočeši reklamovali gól, ale hlavní rozhodčí zůstal v klidu. Obrat v zápase dokonal opět Vodrážka, jenž v 67. minutě uzavřel účet tohoto duelu.
Arsenal Česká Lípa – Junior Praha 2:1 (0:1)
Branky Arsenalu: 43. a 67. Vodrážka
Rozhodčí: Martínek – Miklovič, Pöschko