Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Dorostenci Arsenalu podlehli Sokolovu

Archiv

Starší dorost:
Již od začátku potvrzovali Sokolovští roli favorita, k první nebezpečné ráně se dostal Domin a Bahníkovu klec minul jen o pár centimetrů. V 10. minutě se hosté poprvé radovali, křížná střela Františka Kouby skončila až za Bahníkovými zády – 0:1. Poté předvedl Bahník vynikající zákrok proti projektilu Lukáše Janovského, ovšem na pokus Václava Neuderta nestačil – 0:2. Ani za stavu 2:0 Baník nepolevil, Dominova dělovka se nevešla mezi tři tyče. Ve 24. minutě domácí snížili, Michal Kulha se sám před Kvapilem ještě neprosadil, ale dorážející Jakub Beránek už míč do sítě uklidil – 1:2. Následně prověřil pozornost Kvapila Zdeněk Brož. Pak se Nerad se uvolnil vápně, nýbrž nedokázal přesně přihrát. Ve 41. minutě zakombinovali Nerad s Kubou, jejich souhra ještě nebyla úspěšná, to už neplatilo o Jakubu Vodrážkovi, jenž sám před Bahníkem nezaváhal a poslal svůj tým do šaten s dvougólovým náskokem – 1:3.
Druhý poločas otevřel nepřesným přímým kopem Šaloun. Vzápětí obešel Beránek brankáře Kvapila, ale z úhlu nedokázal zakončit. Minutu nato tečoval Brožovu nabídku Tomáš Pětioký a Arsenal se opět dostal na dostřel – 2:3. Hra svěřenců trenéra Bahníka se v těchto fázích hry zlepšila, jejich snahu mohl utnout Kouba, který měl hned dvě možnosti, jak překonat Bahníka. V obou případech však českolipský strážce svatyně obstál. V 78. minutě měli Českolipští velkou šanci na vyrovnání, po trestném kopu Jakuba Čvančary vykopával hostující hráč balón z brankové čáry. Veškerou snahu o jakýkoli bodový zisk překazil domácím Jaroslav Nerad – 2:4. Pětibrankový příděl zařídil svojí druhou trefou v utkání František Kouba – 2:5.
Arsenal Česká Lípa – Baník Sokolov 2:5 (1:3)
Branky: 24. Beránek, 52. Pětioký – 10. a 90. Kouba, 19. Neudert, 42. Vodrážka, 83. Nerad
Rozhodčí: Čurda – Hartig, Brych
Sestava Arsenalu: Bahník - Pětioký, Košek, Bečvařík, Měšťan - Kulha (87. Jantač), Cerman (58. Ješeta), Lédl, Čvančara - Beránek, Brož (69. Bulan). Trenéři: Ladislav Bahník a Radek Benc
Mladší dorost:
V první půli nepadla žádná branka, přesto se musela Machačova družina ubránit několika rohovým kopům, což se povedlo a po úvodní pětačtyřicetiminutovce byl stav zápasu 0:0.
Do druhého dějství vstoupil lépe Arsenal, akci Trefného gólově zakončil Kliment – 1:0. Sokolov však ukázal bojovného ducha a během deseti minut zcela otočil vývoj střetnutí a dostal se do vedení 1:2. Tři minuty před koncem vyrovnal hlavou po centru Ondřeje Vacka Trefný – 2:2. Hlavní rozhodčí nastavil šest minut nad rámec řádné hrací doby a v té poslední strhn vítězství na svoji stranu nakonec Baník.
Arsenal Česká Lípa – Baník Sokolov 2:3 (0:0)
Branky Arsenalu: Kliment, Trefný
Rozhodčí: Čurda
Sestava Arsenalu: Kluch - Vacek J., Štický, Havel, Vítek - Šimoník, Trefný, Vacek O., Kliment - Horák, Vodrážka, (Semerád, Doucha, Šimon, Mareš, Dostál, Moravčík). Trenér: Karel Machač