Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Výcuc 27/11/2011

Bude v Dubé muzeum chmele? Mladíci v Boru obviněni. Omezí se v Boru hazard? Kruhový objezd v Mimoni dokončen.

V Dubé by chtěli ze staré sušárny chmele vytvořit muzeum a výstavní síň, která bude sloužit k uměleckým workshopům. Více se dočtete na serveru idnes.cz  zde.

Policie obvinila tři romské mladíky z Nového Boru z pokusu o ublížení na zdraví a za výtržnictví. Celý článek najdete na serveru R1Genus.cz zde.

V Novém Boru by se od prosince mohl omezit hazard. Zastupitelé o tom nechtějí jednat dříve kvůli nejasnostem v novele loterijního zákona. Zprávu najdete na serveru ceskolipsky.denik.cz zde.

V Mimoni byl dokončen první kruhový objezd ze série křižovatek, které by měly zklidnit dopravu ve městě. Více si můžete přečíst na serveru ceskolipsky.denik.cz zde.

Komentáře

Není třeba na nic čekat, je třeba konat!!!

Není třeba na nic čekat, je třeba konat!!!
Pár sloupečků.
Omezení heren je rovněž jedním z požadavků petice, jíž iniciativa novoborských žen a matek Bezpečí domova adresovala premiérovi Petrovi Nečasovi. Od zpřísnění pravidel si místní slibují snížení kriminality a vyšší bezpečnost.
I politické strany v předvolebním boji lákaly voliče na boj proti kriminalitě, hernám a drogám.
Ve článku není velmi sympatická informace o závěru finančního výboru. Finanční výbor doporučuje jednomyslně herny v N. Boru zrušit. Politické klábosení ( před ZM) v restauraci Ajeto vše změnilo.
Koaliční zastupitelé se zřejmě nechali přesvědčit argumenty, že právníci radí automaty nerušit , protože majitelé heren se budou soudit a město to prohraje a platit a platit.
Zatímco, když automaty nezrušíme budeme mít penízky z klasických automatů a majitelé heren se již nechali slyšet, že budou své zisky přenechávat / z video loterijních terminálů/ šachistům fotbalistům, kultuře apod..To bychom byli, ale hlupáci. Vždyť ty herny nejsou tak hrozné. Horší jsou drogy a výkup kradených „odpadů“. Pan V. Novotný dokonce spočítal, že když to dobře dopadne, město by mohlo mít 5 nebo i více miliónů ročně.
Města jako Rokycany, Litvínov, Jiříkov , Bystřice, Bohumín, Františkovy Lázně a další se nebojí.
Josef Novotný ( poslanec za VV) a další se opírají o dva nálezy ÚS. Situace je přehledná i bez právního rozboru. O tuto skutečnost se opírají města, která hazard zakázala..

Nález Ústavního soudu konečně prokázal i to, že Poslanecká sněmovna je spolek lokajů hazardu. Na to jsem ji upozorňoval už po prvním nálezu tohoto soudu. Jedině u Věcí veřejných nenašla odezvu věta ve smyslu, nechme už ten hazard být," dodává poslanec za VV Josef Novotný.

Ústavní soud rozhodl nejdřív na případě Chrastavy a nově i Františkových Lázní, že se oba typy hazardních přístrojů, starší mechanické výherní přístroje i moderní video loterijní terminály, musejí řídit stejnými pravidly. „Jenže tzv. Farského novela tuhle rovnováhu neuznává. Dává totiž provozovatelům tři roky na to, aby odstranili video terminály z obcí, pokud tak rozhodnou místní vyhlášky, zatímco mechanické přístroje v takovém případě musejí zmizet už do roka," vysvětluje Novotný / poslanec za VV, nemá s borským V.Novotným, nic společného/.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Doškáři!Jste velice špatný zastupitel.Dočetl jsem se..Novela loterijního zákona, kterou v současnosti projednává parlament, je značně kontroverzní. Zatím není vůbec vyjasněný legislativní rámec, se kterým musí být naše obecně závazná vyhláška v souladu. Po konzultacích s právníky jsme tak dospěli k názoru, že je nyní zatím nejvhodnější vyčkat, neukvapovat se a o přesném znění vyhlášky hlasovat až na zasedání zastupitelstva v prosinci.
Několikrát jsem se předvědčil,že vůbec neznáte legislativu spojenou s fungováním obce.Víte že starosta má POVINNOST pokud má podezření,že vyhláška není,nebo nebude v souladu s platnými zákony státu pozastavit její platnost a poslat ji k přezkoumání na MV?Vy už znáte platné předpisy plynoucí z jednání směvovny?Prováděcí vyhlášku? To vás obdivuji.Každopádně by jste vyhlášku poslal do byrokratické mašinerie,která by díky různým termínům trvala několik měsíců.
Mimochodem pouze starostova TOP09 hájila stanovisko dát zisk i pravomoci obcím.Kupodivu i KSČM a ČSSD byla proti.O panu Skokanovi se psalo jinde.
Pokud jste chtěl konat měl jste možnost.Mohl jste na zastupitelstvu říci,že jste si tak jistý,jak píšete výše.A případné škody městu nahradíte ze svého majetku.Toď slovo bohatýra.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Jiří Walter ze Cvikova číhající u bedny svého pokoje neví, která bije. Kope a uráží. Neustále se někam vnucuje a nikdo o něj nestojí. Pomáhá mu již jedině Nachtigall, kterého málem na posledním ZM ranila pepka!
Bohatá lobby nezastaví pokrok. Pokrok přišel i do Cvikova a vaše populistické pohádky vás dostaly tam, kam patříte. Štěkáte osamělý ze svého pokoje. Nacionalisté mají smutný konec! Končí osamoceni ve svém pokoji. Velká většina se ve svých bunkrech otrávila.
O tu Helmu Německou mám stále zájem!
Začínám si uvědomovat že proti Waltrovi, je pan Tichý třída!
Cvikovští vědí proč vás nevolí.
Dozví se veřejnost na které frontě bojovali vaší předci? Za koho do každého kopete a proč vaší kamarádi, hoši ze sudetského pohoří, vás uvadějí jako spolupracovníka.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pan zastupitel Doškář,pod nickem Vltavín si klidně kopal do pana Tichého,starosty,ředitelky muzea,vedoucí infocentra,zastupitelů,úředníků redaktorů atd.Pak se našel nějaký růženín,který měl těch lží,pomluv,podsouvání a jiných podpásovek dost.Tomu vašemu zlu se postavil..Chápu,že se vám to nelíbí.
Doporučuji si vždy zamést před vlastním prahem.Jako správný člen a funkcionář strany Bobošíkové již jistě máte prostudovánu Bátorovu knihu o židobolševismu a své poznatky o vychvalované práci nacistických ideologů brzy předložíte.
Cvikovští mne nevolí :o)).Ani nemohou,neb nekandiduji.Moje výsledky z dob kandidatury 1990 druhý,1994,první,1998 první v počtu hlasů.A Vaše?

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Vaše poučování Bumerangu neboli Nováku,je dost legrační.Legislativa si můžete přeložit jako právní řád.Asi jste si nevšiml,že se jedná o novelizaci Lot. zákona.Pokud bude po vyjití ve Sb.zákonů v rozporu s Chrastav.vyhláškou,tak se bude ta chrastavská muset změnit.,ne zákon.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Vážený pane,každý se může mýlit.Tak si to přiznejte.Zadejte si Min.vnitra a třeba Platná legislativa ČR.Objeví se vám odkazy na jednotlivé zákony.Tvorba zákonů je legislativní proces.To se učí již na ZŠ
Je taková legislativní řada -Ústava....zákony ČR...nařízení vlády ..Krajské vyhlášky....Obecní vyhlášky.Není-li tedy vyhláška obce v souladu s ostatním je neplatná!

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Nováku!Měl jste si tam zadat Platná legislativa ČR.Pak by jste konečně zjistil ,co to ta Legislativa je.Legislativní řada je taková pomůcka pro žáky v 7.ročníku ZŠ,když se učí o právním pořádku ve státě.Tedy polopaticky.Nejvyšším zákonem je Ústava.Zákony přijímané sněmovnou s ní musí být v souladu.Nařízení vlády musí respektovat Ústavu i Zákony parlamentu.Vyhlášky kraje pak...atd.Žáčkům to nedělá problem,věřím že to taky pochopíte.
A nyní k tematu.Dejte si zákon 300/2011Sb.Je to rozsáhlá novela Loterijního zákona.Zákon je schválen,účinnost je ale od 1.1.2012.Otázka zní
a/Od kdy bude účinná Obecní vyhláška,která vyjde z tohoto zákona?
b/Změní se něco na účinnosti vyhlášky, bude-li Zastupitelstvo NB o ní hlasovat v prosinci 2011?

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Já to tušil, že ve Cvikově to bude jinak. Derogační účinek vůči zákonům a jiným právní předpisům neplatí.
Jóó hoši, Walter radí i jiným kapacitám. Zkusme něco o Husitství, o uhlí, něco o tom co vzrušovalo Masaryka. Proč Masaryka nevzrušoval Stříbrný a proč Mostecká pánev zavinila vznik českého fašismu.
Navštivte Jiřího Waltra ve Cvikově a něco si po jednání s ním můžete i odnést. Můj zájem o Helmu Německou stále trvá.
Kdyby nebyl Walter doma, stačí navštívit ZŠ a děti Vám něco o tom právním zmatku v právním státě něco poví.

Pan Walter je příklad toho, jak googlování může člověka přemoci!
Vzdělání nenahradí.

Bohatá lobby nezastaví pokrok. Pokrok přišel i do Cvikova.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Panu Doškáři jaksi uniklo,že bohatá lobby tady zvítězila.Loterijní společnosti budou moci napříště své daně posílat kam chtějí.To nemá u jiných daňových subjektů obdobu.Celkem 3mld.o které obce přijdou.Odhlasováno 9.11.2011
Jinak výše uvedený příspěvek svědčí o duševním stavu novoborského zastupitele.
Není divu,že pokud by byly přímé volby do zastupitelstva,tak by neškodil.Ziskem 404 hlasů se pohybuje někde kolem 60.místa

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

To je radost, co, když Doškář zjistí o svém oponentovi cokoliv? Byl jsem také odpůrce výherních automatů, ale když se proti nim staví on s tou svou demagogií založenou na přesvědčení, že jen Doškář má pravdu a nikdy jiný na ni patent nemá, začínám přemýšlet, jestli je můj názor ten správný. Vzácná schopnost u politika. A Novák, to je nějaký jeho příbuzný, že má podobné nejen názory?

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Kafko, nemám patent na rozum. O panu Walterovi jsem vůbec nic nezjištoval a zatím nic neznezjišťuji, protože jsem k němu pozván. Takže my si spolu v klidu vyříkáme řadu věcí.
Neomylný se mi zatím zdá pouze Jirka Walter ze Cvikova a to velmi širokém spektru.Jste-li objektivní, tak vidíte široké spektrum, včetně vulgarity.
Panu Waltrovi bych jen sdělil, že pochopitelně víme a panu Doškářovi neuniklo

/ dále citace pana Waltra/,že bohatá lobby tady zvítězila.Loterijní společnosti budou moci napříště své daně posílat kam chtějí.To nemá u jiných daňových subjektů obdobu.Celkem 3mld.o které obce přijdou.Odhlasováno 9.11.2011

My v Boru na ZM zatím neřešíme kam bohatá lobby posílá a bude posíltat peníze. Přeně řečeno, zatím , skoro všichni! Pro pořádek platná vyhláška města Litvínov :

M Ě S T O L I T V Í N O V

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011,

o regulaci provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her

Zastupitelstvo města Litvínov se na svém zasedání dne 24. 11. 2011 usneslo vydat na základě ustanovení § 50 odst. 4 zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o loteriích“), a v souladu s ustanovením § 10 písm. d) a § 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku (dále jen „vyhláška“):

Článek 1
Zákaz provozování

Na celém území města se zakazuje provozování:
a) sázkových her podle § 2 písm. e), g), i), l), m) a n) zákona o loteriích;
b) loterií a jiných podobných her podle § 2 písm. j) zákona o loteriích;
c) loterií a jiných podobných her podle § 50 odst. 3 zákona o loteriích.

Článek 2
Zrušovací ustanovení

Zrušuje se obecně závazná vyhláška č. 2/2008, o regulaci provozu výherních hracích přístrojů na území města Litvínova, ze dne 31. 1. 2008.

Článek 3
Účinnost

Tato vyhláška nabývá účinnosti z důvodu naléhavého obecného zájmu dnem vyhlášení.

………………………………. …………………………

Považuji za nutné přeci jen opakovat odbornou reakci pana Nováka na " googel pana Waltra".
Zkusil jsem si zadat Waltrův nový výraz "Legislativní řada" na jím doporučených stránkách Ministerstva vnitra ČR a nic ! Pane Waltře, Ústava je součástí Ústavního pořádku ČR. Přečtěte si prosím článek 112, odst.1, Ústavy ČR, tam je to vše přesně popsané a nemůže tedy, Ústava ČR, být nikdy součástí vaší vybájené "legislativní řady". Platná legislativa je nesmysl a tento výraz užívají pouze hlupáci. V dokonalé úctě Miloš Novák.

Nahoru

Pan Josef Doškář opět lže.

Zastupitelstvo města Litvínova/vzor pana Doškáře/ totiž současně schválilo vyhlášku 6/2011.
k nalédnutí zde
http://www.mulitvinov.cz/vyhlasky/ds-53153/p1=56709
Touto vyhláškou povoluje "bedny"na svém území,takže herny v Litvínově budou opět fungovat.Zákaz se týká pouze sázkových her a loterií,viz výše.
Radil jsem podívat se na stránky ministersva vnitra,kde jsou k termínu legislativa a právní řád desítky odkazů vybírám
Např. Odbor legislativy - garantuje, že právní předpisy připravované v gesci Ministerstva vnitra jsou v souladu s platným právním řádem České republiky
nebo Czech point-..... povinností, vyplývajících především z platné legislativy ES a ČR. ...
Chápu,že právníci a legislativci ministerstva včetně Waltera jsou hlupáci,zvlášť když to říká Doškář nebo jakýsi Novák.

Nahoru

Re Všichni jsou lháři, není nad Waltra ze Cvikova

Vyhláška města Rokycan. Nechápu vůbec proč je Doškář lhář.

Obecně závazná vyhláška č. 4/2011,

o stanovení míst, na kterých je provozování výherních hracích přístrojů zakázáno.

Zastupitelstvo města Rokycany vydává na základě ustanovení § 50 odst. 4 zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Zákon o loteriích“), a v souladu s ustanoveními § 10 písm. d) a § 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku.

Čl. 1
Určení míst

Na celém území města Rokycany je provozování výherních hracích přístrojů dle § 2 písmena e) zákona o loteriích zakázáno.

Čl. 2
Přechodná ustanovení

Výherní hrací přístroje, jejichž provozování bylo povoleno přede dnem nabytí účinnosti této obecně závazné vyhlášky, lze provozovat na místech uvedených v čl. 1 nejdéle do doby stanovené vydaným povolením.

Čl. 3
Zrušení obecně závazných vyhlášek

Touto obecně závaznou vyhláškou se zrušuje obecně závazná vyhláška č. 6/2009 o stanovení míst, na kterých lze provozovat výherní hrací přístroje a obecně závazná vyhláška č.1/2010, kterou se doplňuje obecně závazná vyhláška č. 6/2009 ve znění pozdějších předpisů, o stanovení míst, na kterých lze provozovat výherní hrací přístroje.

Čl. 4
Účinnost

Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dnem vyhlášení.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane tzv.Nováku!Zjevně se jedná o snížené IQ.To vás omlouvá.Běžte JUDr.Švehlovi vysvětlit,nebo jiným právníkům,že jimi používaný pojem platná legislativa je nesmysl,jssou hlupáci neb jste se to dočetl v slovníku cizích slov.Když si budou plácat na čelo,neznamená to,že vám radostně mávají.
Zkuste si dát ze stovek dalších odkazů třeba toto a bavme se o tom
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/ft_ps_platna_leg_cr.html

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Že pojem platná legislativa je hloupost vědí hlupáci právníci na všech ministerstvech ČR,proto ho užívají..Dal jsem vám k tomu dost odkazů.Buďto jsou hlupáci právníci nebo jakýsi Novák,který tu dělá opakovaně hlupáka,co neumí číst.Víc už vám nepomohu.Komu není s hůry dáno v apatice nekoupí.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Váš zásadní problem je,že jste si něco neúplného našel v slovníku cizích slov a teď se toho zuby nehty držíte.Zkuste na to jít jinak

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Udělám vám tedy radost.Legislativní rada vlády ČR se sestává z 32 vysoce fundovaných právníků a mnoha dalších externistů.Přesto si můžete klidně na jejich stránkách zadat ...platná legislativa. A objeví se třeba Stávající platná legislativa v této oblasti však není v České republice vždy dodržována.
http://www.vlada.cz/cz/ppov/rlp/dokumenty/strategie-prevence-nasili-na-detech/uvod-59898

Jestli vám třicetdva právníků nestačí už nevím, zda si ze mně děláte legraci nebo...doplňte si sám.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Doškáři to je trochu jiné kafe.Vzhledem k tomu,že VHA se povolují minimálně čtvrtletně,stejně se uplatní v praxi od 1.1.2012.Takže máte čas v NB připravit "neprůstřelnou"vyhlášku.Přeji vám úspěch,sám jsem zvědav,co to přinese.

Nahoru

o zákazu provozování výherních hracích přístrojů a interaktivníc

Postačí tyto další důkazy neomylnému, vševědoucím Waltroví ze Cvikova? Nepostačí. Lobby má silnou moc. Peníze láme charaktery. Nejenom ve Cvikově.

Obecně závazná vyhláška č. xx/2011
o zákazu provozování výherních hracích přístrojů a interaktivních videoloterních terminálů na území města Mladá Boleslav
Zastupitelstvo města Mladá Boleslav se v souladu s ustanovením § 50 odst. 4 zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s ustanovením § 10 písm. a) a d), § 35 a § 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, usneslo dne ….…… usnesením č.
na této obecně závazné vyhlášce:
Čl. 1
Zákaz provozování
Na území místa Mladá Boleslav je zakázáno provozovat
a) výherní hrací přístroje specifikované v ustanovení § 2 písmenu e) zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění účinném od 1.ledna 2012,
b) interaktivní videoloterní terminály specifikované v ustanovení § 2 písmenu l) zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění účinném od 1.ledna 2012.

Čl. 2
Přechodné ustanovení
Tato vyhláška se nevztahuje
a) do 31. prosinec 2012 na povolení, která byla vydána podle § 2 písmenu e) zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění účinném před 1. lednem 2012,
b) do 31. prosince 2014 na povolení, která byla vydána podle § 50 odst. 3 zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění účinném před 1. lednem 2012.

Čl. 3
Účinnost a zrušovací ustanovení

1. Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2012.
2. Touto obecně závaznou vyhláškou se ruší obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o stanovení míst, na kterých mohou být provozovány výherní hrací přístroje a jiná technická zařízení povolená Ministerstvem financí podle jiného právního předpisu

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Doškáři,já vás absolutně nechápu.Pochválím vás,popřeji úspěch a vy stejně napadáte.Ubezpečuji vás,že těch vyhlášek a návrhů vyhlášek jsem si našel dost.Nemusíte je přetiskovat.To že peníze lámou charaktery ve Cvikově myslíte tak,že zde zatím takovou vyhlášku nepřipravují?Pozor!Jako patriot Cvikova si urážení našeho zastupitelstva nenechám líbit!

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Proboha jak jste zase přišel na urážení ZM ve Cvikově. Pro pořádek ještě jednou. Já napsal:Postačí tyto další důkazy neomylnému, vševědoucím Waltroví ze Cvikova? Nepostačí. Lobby má silnou moc. Peníze láme charaktery. Nejenom ve Cvikově.
Další dobrá zpráva z Břeclavi!
Hazard má z Břeclavi zmizet do tří let

Aktualizováno Úterý, 29 Listopad 2011 09:04 Napsal uživatel Město Břeclav Úterý, 29 Listopad 2011 09:03
Od roku 2015 by v Břeclavi neměl být jediný výherní hrací přístroj a ani jiná herní technická zařízení. Radní města totiž doporučují ke schválení zastupitelům novou vyhlášku, která má hazard z Břeclavi vytlačit. A to úplně. Dosud automaty regulovala pouze stometrová vzdálenost od veřejných budov. Na území města je přitom v současné době 57 výherních hracích přístrojů a 517 videoloterních terminálů v šedesáti provozovnách.
„Rada se jednomyslně shodla na tom, že chceme bojovat s hazardem. K dispozici jsme měli pouze tři možná řešení. A to buď nemít žádnou vyhlášku, nebo upravit současnou vyhlášku podle platných zákonů nebo jít nad rámec stávající vyhlášky. A tak jsme také učinili,“ uvedl břeclavský starosta Oldřich Ryšavý.
Jak dodal, všechny koaliční strany měly ve svém programu přísnou regulaci hazardu a v tomto směru se mezi stranami objevila shoda. „Strany garantují, že na zastupitelstvu pro tuto vyhlášku zvednou ruku,“ doplnil Ryšavý s tím, že zastupitelstvo se uskuteční 14. prosince.
Současnou vyhlášku, která stanoví, že herny musí být ve vzdálenosti sto metrů od veřejných budov, zastupitelé nedávno zpřísnili. Původně totiž byla hranice pouze čtyřicetimetrová. Pokud zastupitelé vyhlášku odsouhlasí, začne platit od prvního ledna 2012 a hazard z Břeclavi zmizí nejpozději do konce roku 2014.
Hazard má z Břeclavi zmizet do tří let

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Omylný jsem a dovedu to přiznat /na rozdíl od jiných/ viz.jinde.Že jsem vševědoucí se vám jenom zdá.Za dvanáct let v komunální politice člověk něco pochytí a získá zkušenosti.Trochu mám přehled v skutečné historii /ne politické propagandě/.To je můj koníček.Jinak nic moc :o)))

Nahoru

Pane Nováku (alias...),

po pár dnech jsem sem zavítal a jen tiše žasnu.
Proč si konečně nevygooglujete spojení PLATNÁ LEGISLATIVA? Najdete (jako já, jako kdokoli, koho to zajímá) desítky odkazů. Snad se vám trochu rozsvítí.

Ta nekončící "diskuze" o významu pouhých dvou slov mi leccos připomíná.
Kolego Růženíne, oni fakt neumějí číst. Upřímnou soustrast.

P.S.: Pane Doškáři, i když jsem se snažil dostat do obrazu, vaše ctihodné příspěvky jsem po chvíli už přeskakoval. Méně by bylo více, nemyslíte?

Nahoru

Re: Pane Nováku (alias...),

Pane Tichý, jak jsem již někde uvedl, vy jste proti Waltrovi třída. Vám to stačí dvakrát, někdy třikrát.
Panu Waltrovi vícekrát a teprve minule jsem zaznamenal náznak, že pan Walter to pochopil. Jinak mám pocit, že pan Novak ví o čem mluví. Je to asi tím, že to studoval.

Je to nasnadě.

Je také nasnadě pochopit, že jste s kolegou růženínem kolegové.

Nahoru

Trapné - takže znova:

Zadejte si do vyhledávače pojem "platná legislativa" - hned na str. 1 uvidíte seznam:
Ministerstvo financí ČR = p. l. v ČR
vyzkum.cz = p. l. na téma výzkum, vývoj a inovace
Ministerstvo zahraničí ČR = p. l. EU
kez.cz = p. l. ekologie zemědělství
eur-lex.europa.eu = p. l. EU
atd.
(bambilion dalších odkazů...)
K tomu není třeba studovat (v Plzni?), stačí selský rozum.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

A co říkáte na to muzeum chmele?

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Nováku!Googlovat se učí dnes děti od čtvrté třídy.Učí se tak vyhledávat informace.Aby nemuseli memorovat,jak to bylo dříve.Vám ale chybí základní pojmová orientace,porozumění psanému textu.
Takže třeba JUDr. Klára Samková, PhDr. …tu snad znáte.
....Podle notářské komory by bylo rychlejší potřebné změny dostat do současné__ platné legislativy__ formou novely.....
Případné další dotazy již nejsou pro učitele, ale svěřte se do rukou patřičného specialisty

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Vážený pane Kafomlejnku!Ten článek je stažen z Lawyers.cz stránek významné advokátky Samkové.Pokud by platná legislativa správným pojmem nebyla,jistě by jej neuveřejňovala.Ten překlad z angličtiny :-)))).Zeptejte se vnoučka,tak deset let.On vám to vysvětlí.
Začněte si hledat specialistu,trpíte utkvělou představou,vzniklou tím,co jste našel v slovníku cizích slov.Přeji vám brzké uzdravení

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Jo pánové, Klára je Klára, možná to tam napsal její manžel, který kdysi pro ni pracoval a ona pracovala pro něho. Dnes je již všechno jinak.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Termín Platná legislativa je na osobních stránkách kanceláře JUDr.Samkové,dokonce na papíře s její hlavičkou.Ale mně je to úplně fuk.Klidně ten termín budu používat,stejně jako Ministerstva ČR nebo Samková.Pokud to vidíte jinak,upozorněte je,že jsou hlupáci,píší blbosti a používají neexistující termíny.
Nepovolené sdružení mi je stejně jedno.Hlavně ,aby mne necitovali komunisti.Ti mají na rozdíl od nich krvavé ruce a kape to a kape to.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Zajimavé dělení světa. Sdružení se zaschlou krví, vy máte na mysli ty sdružení o kterých pan Lorenz tvrdí, že přisypávají sůl do živých ran?
Jak jste přežil ten krvavý komunistický teror ve Cvikově? Oni vás na ty "vejšce" nějak krvavě mučili?
Nebo zase mluvíte o Sibiři, Kambodži, nebo Číně. Znám několik lidí ze Cvikova, kteří pomáháli v rámci Interhelpu, budovat mladý sovětský stát. Byli to mladí, němečtí komunisté. Krev z nich nekapala. Jejich potomci ještě žijí. Pak tam byli, v tom Sojúzu, mladí němečtí vojáci, krev ale kapala hlavně z těch Rusů, Ukrajinců a Poláků. Ti mladí němečtí vojáci byli také ze Cvikova. Po válce si umyli ruce, očistili se, založili si nepovolené sdružení a teďˇsi s nimi někteří nehusiti dopisují!

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Vskutku zajímavé vidění světa.Knorr bojuje proti nacistům a podporuje komunisty.
Do Sojúzu odešlo mnoho čechoslováků "budovat".Většinou skončili v gulagu.
Nebýt SSSR a Slavné Rudé armády nikdy by Hitlerovské Německo nemohlo rozpoutat WWII.
Poražené Německo mohlo mít pouze obrannou armádu bez letectva,tanků a těžkého dělostřelectva.Na základě Rapallské smlouvy se již v r.1924 cvičili v komunistickém SSSR konkrétně Voroněž,Kazaň,Lipeck Německé divize,vojenské letectvo a obnovovalo se rozpuštěné velení armády.Dokonce tam němci vyvíjeli i bojové plyny.Studiem Gulagů se připravovaly KzL.
Komunisté a Slavná rudá armáda postavili Hitlera na vojenské nohy.
Po zahájení WWII.Německem a Slovenskem se okamžitě Slavná rudá armáda přidala a obsadila část Polska.V Katyni komunisté vyvraždili polskou inteligenci.Vedle Wermachtu se komunisté taky činili.Napadli Finsko,obsadili a okupovali pobaltské republiky,besarábii.O zásobování jednotek SS a Wermachtu na základě smlouvy Ribentrop-Molotov nemluvě.Stalin se dokonce pokoušel domluvit společný postup /Ukázka z navrhované smlouvy
3) Po redislokaci vojsk budou ozbrojené síly SSSR koncem r.1943 připraveny ke společným vojenským operacím s Německem proti Británii a USA.
4) SSSR deklaruje mírové spojenectví s Německem a obviní z rozpoutání války světové židovstvo v čele s Anglií a USA. V letech 1943-44 povede bojové akce s cílem zavést „nový světový řád“
Jaksi se to pokazilo.Nebylo už v Evropě co dobývat.Mimo jeden druhého.A tak Slavná rudá armáda začala připravovat Preventivní protiúder,němci plán Barbarossa.Němcům moc pomohl jeden "polik",který Stalinovi předal německou desinformaci o připravovaném puči na něj .Soudruh Generalissimus nechal vyvraždit většinu důstojnického sboru.Takže plán Barbarossa se rozvinul v plné šíři bez většího odporu
Ze spojenců na smrt se tak stali přes noc úhlavní nepřátelé.Naštěstí pro lidstvo

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane držte se tématu a nepředvádějte se. Mluvil jsem o konkrétních občanech ze Cvikova.
To co uvádíte jsem obecně známé " bláboly", kterými určitě ohromujete své kamarády ze sudetského pohoří.
Takže kámošové si ruce umyli a udělali si sdružení. Dejme tomu.
Jak jste trpěl vy? Oni vás na ty " vejšce" do krve masírovali? Nebo Vám zakázali studium?
Jaké jste měl výsledky při studiu marxismu/leninismu. Zúčastnil jste se třetího odboje?
Nebo byl krvavý komunistický teror ve Cvikově únosný?
Bojovali Vaši předkové proti "židobolševismu".
Držme se Cvikova, případně se pusťme do rozboru, kde zasahovali cvikovští vojáci v říšských uniformách wehrmachtu, případně v uniformách SS. Nějaká vyznamenání.

Uvádíte:"O zásobování jednotek SS a Wermachtu na základě smlouvy Ribentrop-Molotov .."
Kolik zásob bylo určeno pro chlapce - vojáky ze Cvikova.

Takže pane, vraťte se zpátky do Cvikova, do Třetí říše. A až to vydejcháte skutečně nám trochu přiblížte období komunistického krvavého teroru za vašich studii. Něco mezi 10 až 25 roky vašeho života.
Tak do toho.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Už se vzpamatujte ze svého růžového komunistického snu,kdy jste mohl nařizovat co a kdo má říkat.Pokud jste si nevšiml je jiná doba.Vám ale moc jiného nezbývá.Obklopujete se bolševiky z 50let,jejichž strana vybudovala svoji Stb z německých funkcionářů SD ,SS a konfidentů gestapa.Brala do svých řad nacisty.Desettisíc obětí vlastního národa je vám málo?Kvůli tomu jste se dal do strany Komunistické kandidátky na prezidenta?
Jak se vám spolupracuje s Bátorou?Nevadí vám ,že kandidoval za tzv Pětku,dnes Vandasovce.Není vám komické,když protestujete vlastně proti svým?Nevadí vám,že Svaz osvobozených politických vězňů a pozůstalých ČR označil toho člověka za vyznavače fašismu?
Který označí knihu s citacemi nacistických teoretiků za "skvělou"?
Nikde jsem neviděl Doškáře vltavína pod články Matějky jak je Arbeit macht Frei pravdivé.Jak je správné někomu neříci ,že ho nezaměstnám kvůli barvě pleti . Boj proti tomu je mnohem důležitější,než vaše pseudofunkcionaření a zájem,kolik pomoci z SSSR dostali chlapci ze Cvikova

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane, držme se nahozeného tématu. Držte se Cvikova. Utíkáte od tématu.
Zkusme Cvikov ve Třetí říši a Cvikov za komunistů. Tvrdě se do toho pusťme.
Je skutečně jiná doba. Mluvme konkrétně. Ne v obecních frázích nacistického, komunistického, nebo současného režimu. Mluvme o teroru ve Cvikově .
Fráze o Bátorech,o Pětkách, Vandasovi, o komunistickém snu, o Matějkovi to si nechte od cesty.

Pane zkuste to. Vždyť ten Cvikov znáte.
Já Vám nepodsouvám, žádného konkrétního politika. Zkuste ten Cvikov popsat v těch dvou nedemokratických režimech i současnosti. Počítejte mrtvé, zavřené, zmlácené, umučené, vystudované.
Pane jstev vedle. Vy nejste schopen popsat život, jeho krásu a utrpení. Popsat život těch chlapců ze Cvkova a třeba i těch, kterým je úplně jedno, kdo je u Vás na radnici. Stojí u bedny a svobodně tam ládují prachy, které si vydělali, nebo ukradli.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Dark Side to napsal pěkně.Mimochodem o historii Cvikova jsem napsal knihu.Tam je vše.Kupte si ji.
Jinak ta diskuze začíná být díky vám dost trapná.Vám nejde o pravdu.Vy se pouze rád hádáte.
Mimochodem tema Cvikov nikde nevidím.Pa.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Nováku,vy jste nepoznal ,že je mi to u P....?Už jste obtelefonoval ta ministerstva,co užívají platnou legislativu ČR?A nenuťte mě do sázkových her,to by byla kudla do zad snažení pana Doškáře!!!

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

O Cvikovu jste nám pane neřekl ani ťuk. Obajujete neobhajitelné. Účast cvikovských nácků ve 2. svět. válce se nenechá omluvit.
Uvažujete stejně jako komunisti, kteří obhajovali své zločiny, zločiny křesťanů v křižáckých válkách. Vaši knuhu o Cvikově si určitě koupím, již z toho důvodu, že tam rodina mého tchána strávila významná léta svého podnikatelského života. Do Cvikova / Rousínova/ se přistěhovali před rokem 1900 Byla to první česká firma, která se zde uchytila. Můj syn na ní navázal. Opírá se tedy o stodesetiletou tradici výroby skla.
Jak jsem vás pane Waltře poznal, myslím si, že Vaše kniha se opírá o opisování údajů se staré německé literatury. Těším se na ní a nechám si ji koupit k vánocům. Zejména se těším na kapitoly o nacistickém a komunistickém teroru ve Cvikově.

Smutné je to, že se stydíte za své předky. To je velmi smutné.....

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Rousínovskou kroniku /fotografií/ mám.Poučná.Hlavně ti čeští chlapci ,členové Henleinjugend u kanonu se svým Führerem.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

To je mluvící fotografie!
Nebo, vaši rodiče byli Češi!
Nebo, úžasný argument, Češi chtěli odtržení pohraničí!
Ta Rousínovská kronika je vaším majetkem ?

Neustále se vyhýbate říci něco o Vašich předcích. U kterého kanonu stáli. Vy mluvíte o Katyni, o finské válce, o Benešovi, Stalinovi, Hitlerovi o husitech atd.. O tátovi, nebo dědovi ani ťuk. Autocenzura jako řemen. Výpadek paměti.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Jeden můj kolega historik našel,že v Dubé se kdysi pěstovalo i víno.Na zahrádce si tam vysázel vinici a vyrábí víno.Na sraz ho přinesl,dalo se pít.
Myslím,že každý počin,osvětlující činnost lidí je záslužný.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

A je to tady , noc nožů, noc dlouhých nožů.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Jistě vám tchán o těch chlapcích vyprávěl,nebo že by taky výpadek paměti?A jak se chovali po válce ,mnozí v řadách rabovacích gard.Třeba vám vyprávěl historku o panu Alberovi,invalidovi,který zemřel naprosto zbytečně,jenom proto,že sudetští němci neměli nárok na lékařskou pomoc.
A jak češi lezli,když umíral ,po střeše jeho domu,kde sundavali zánovní tašky, aby s nimi pak šmelili ve vnitrozemí.Povyprávějte si taky o tom,že když se čech narodil v pohraničí před r.1918.dostal automaticky v protektorátu německou příslušnost.
Jinak s člověkem,který zlehčuje zločiny komunismu se nemám co bavit.Deset tisíc mrtvých vlastního národa je pro něj "obecná fráze".
Doporučuji nalézt důkazy o tom jak Sekáč po vyhlášení stanného práva tento zákon dodržel .Tzn.soud,obhájce,zápis ,rozsudek.Je smutné,velmi smutné,že vámi nenávidění náckové to dodržovali,stanný soud lidi dokonce osvobozoval.
Taky proto,aby si veřejnost nemyslela,že obhajujete zločince.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Sekáč měl možnost postupovat i v době branné pohotovosti třemi způsoby.A.Civilní soud
B.Vojenský soud.Neumožňoval ale na civilním obyvatelstvu trest smrti.CVyhlásit stanné právo a postupovat dle zákona O soudním řízení stanném.
Za nedodržení takovýchto zákonů se posílali lidé do Norimberka,dnes do Haagu.Jelikož to píšu podruhé,nehodlám se vracet.Ten Bumerang bylo trefnější.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Stanné právo bylo v Právním řádu ČR již od r 1918 a bylo použito např .při událostech na Slovensku .Nelžete,že se používalo až od r.1946.
Jenom ukázka,jak se zachoval ministr obrany Markovič,když mu bylo doručeno,že čsl.vojáci se zachovali jako Sekáč.Stříleli civilisty bez řádného soudu.Sami stanuli před přísným soudem
http://www.psp.cz/eknih/1920ns/ps/tisky/t0494_00.htm
Jinak už je to na pozici přeskakující gramodesky.Přihlašte se až najdete doklady o stanném soudu s provinilci.Jinak nemá cenu pokračovat
Dle vašeho tvrzení,že.... kde je vyhlášeno stanné právo má veškeré pravomoci velící důstojník,jsou v Haagu souzeni váleční zločinci,pokud nedodrží zákonnost a mezinárodní konvence.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Miloši!Děkuji,že jste pomohl odhalit pana Doškáře jako lháře.Ten svoji obhajobu Sekáče opírá o to,že řádně vyhlásil dle zákona stanný režim na území NB a to v r.1945.
Jak sám tvrdíte výše,stanné soudy,tedy právní norma začala fungovat až od r.1946.Pan Sekáč tedy neměl právo použít zákon O stanném řízení a proto se zřejmě dopustil zločinu.
Děkuji vám za odhalení.Jsem rád,že to skončilo Happy endem.
Vše vysvětleno,diskuze může skončit.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Proč pořád lžete?Tu vyhlášku jsem si našel.Vy tam někde čtete ...že neoprávněné držení střelných zbraní bude potrestáno smrtí...?To máte asi halucinace.
Tam je ,že se vydává kvůli KRÁDEŽÍM!!!Zřejmě už tu kradly Rabovací Gardy.Na to mám hafo originálních dokumentů.A stojí tam dokdy se ukradené věci a kam mají vrátit.
VŽDYŤ TO STANNÉ PRÁVO BYLO VYHLÁŠENO PROTOŽE TU UŽ KRADLI ČEŠI A BÝVALÍ ZAJATCI!!!
Stojí tam Okres nalézá se pod stanným právem...
Nedodržení ...trestána dle stanného práva.
A vůbec ho nevyhlásil Sekáč,ale jakýsi Jedlička
Tak prosím dle tehdá platného zákona o stanném právu..soudci,obhájce,zápis ,rozsudek.
A nebalamuťte o pravomocích vojenského velitele.Nebo dejte konkrétní zákon a paragraf.Zločiny na civilním obyvatelstvu lze posuzovat pouze v kontextu s platnými zákony.A soudem.To chápu,vy asi ne.
Národní výbor tehdá dobře věděl,proč byl proti

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Waltře, žádný Národní výbor nebyl proti. V té době byl v Boru RNV tzn. Revoluční národní výbor. Na tento RNV se 2. června 1945 dostavil dosud žující svedek Jiří Rosický. Vaše obhajování bývalých nacistů a esesáků jeno svědčí o tom, že krev není voda.

Popravu jako takovou nikdo nikdy nerozporoval. Nerozporoval ji ani ruský velitel. Nerozporoval ji tehdá a nerozporoval ji ani při svých po válečných návštěvách. Naopak. Provinilci byli popraveni proto, že drželi v době stanného práva zbraně. Provinilce udali Němci. Vojáci šli najisto.

A dejte už pokoj!
V Boru se žádné šibenice nestavěly! To uvádějí stejné zdroje, stejné jako ty pitomosti, které uvádíte vy!

To poslední slovo musíte mít, holt, vy, Jiří Waltře ze Cvikova.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Popravu Horákové,Píky,Slánského taky tehdá nikdo nerozporoval.Přesto to jsou justiční vraždy.Chcete li se dobrat něčeho,přečtěte si Ústavní dekret presidenta republiky
ze dne 3. srpna 1944, č. 11 Úř. věst. čsl.o obnovení právního pořádku
Tímto byl obnoven právní stav k 29.9.1938.Včetně zákona O soudním řízení stanném.
Pokud nebyl dodržen,jednalo se otrestný čin zabití.Ať by to byli němci,češi,komunisti,nacisti či tataři.
Spravedlnost bývá slepá,ale má poslední slovo.

Nahoru

Re: Výcuc 27/11/2011

Pane Waltře, žádný Národní výbor nebyl proti. V té době byl v Boru RNV tzn. Revoluční národní výbor. Na tento RNV se 2. června 1945 dostavil dosud žující svedek Jiří Rosický. Vaše obhajování bývalých nacistů a esesáků jeno svědčí o tom, že krev není voda.

Popravu jako takovou nikdo nikdy nerozporoval. Nerozporoval ji ani ruský velitel. Nerozporoval ji tehdá a nerozporoval ji ani při svých po válečných návštěvách. Naopak. Provinilci byli popraveni proto, že drželi v době stanného práva zbraně. Provinilce udali Němci. Vojáci šli najisto.

A dejte už pokoj!
V Boru se žádné šibenice nestavěly! To uvádějí stejné zdroje, stejné jako ty pitomosti, které uvádíte vy!

Držte se tématu!
Nechte Horákovou a další na pokoji!
Waltře jste v koncích! Popravené provinilce v Boru udali Němci! Vojáci šli najisto! Nazdar!

Nahoru