Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Arsenal veze z Vyšehradu bod

Archiv

Hosté zahrozili již ve 3. minutě, kdy přímý kop Pavla Runta zakončoval nad branku Šafář. Česká Lípa byla v úvodu aktivnější, ovšem i ona mohla být potrestána, po průniku Matusznyho do vápna reklamovali hráči Slavoje ruku jednoho z Českolipských, píšťalka sudího Slavíčka ale zůstala němá. Poté měl dvě šance Radim Breite, nejprve svoji střelu namířil vedle, podruhé ho vychytal Víšek.  Ve 23. minutě vyběhl Oldřich Meier proti míči, Matuszny byl u něj o něco dříve, obhodil si českolipského brankáře, ale už nedokázal zakončit. Následně pálil z dvaceti metrů Procházka, jehož rána těsně skočila před Víškem, jenž měl plné ruce práce, aby balón vyrazil na roh. Severočeši nadále tlačili, Řehák dostal krásný pas, nacentroval na Věcheta, který ale mičudu netrefil, ani Procházkova bomba se neujala. Úvodní gól měl na kopačce Řehák, který se napřáhl z hranice vápna, a Víšek měl co dělat, aby kulatý nesmysl, mířící do šibenice, vyškrábl. Své štěstí zkoušel nůžkami Procházka, a když neuspěl ani Věchet, odcházelo se do šaten za stavu 0:0.
Po přestávce se do dobré příležitosti dostal Runt, ale s jeho slabým pokusem si Víšek bez problémů poradil. Domácí se k ohrožení Meierovy svatyně dostávali jen díky standardním situacím, do vedení mohli jít přece jen Českolipští, Runt utekl zprava, přihrál Gadžovi, ten však hlavičkoval těsně mimo, podobně si vedl i Věchet. Slavoj nechtěl zůstat pozadu, Budějský prověřil z velkého úhlu kvality Oldřicha Meiera. V dalších minutách byli diváci na vyšehradském stadionu svědky nepřesných přihrávek a kombinací na obou stranách, jednu z nich mohl potrestat Nadrchal, ale Meier vytáhl zákrok zápasu. Meier se zapotil i proti střele Jandy. Pak vyzkoušel pozornost Víška Vrabec, tečovaná dělovka skončila vedle. Rozhodnout mohl Radim Věchet, který ani jednu ze svých možností nevyužil. Trenér Arsenalu Pavel Hradiský chtěl získat všechny tři body za každou cenu, vystřídal útočníky, místo Věcheta nastoupil Kaňkovský, který s ukazatelem skóre také už nepohnul. V závěru duelu dostal ještě žlutou kartu Kamil Podolský, jenž si v příštím střetnutí s béčkem Jablonce pravděpodobně nezahraje, protože nasbíral již čtyři žluté kartónky.
FK Slavoj Vyšehrad – Arsenal Česká Lípa 0:0
Rozhodčí: Slavíček – Pilný, Šiling
ŽK: 2:1
Diváci: 293
Sestava Slavoje: Víšek - Budějský, Pospíšil, Janda, Hendrych, Pechar, Matuszny, Dubský, Nadrchal, Zbončák, Kubík (55.Frohna).
Sestava Arsenalu: Meier - Vrabec, Podolský, Novotný, Šafář - Runt, Breite, Procházka, Řehák (73. Finklár) - Věchet (88. Kaňkovský), Gadžo (63. Brož) (Dvořák, Opočenský, Silný, Holeček)