Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Arsenal jede na Vyšehrad

Archiv

Po infarktovém zápase s béčkem Viktorie Žižkov tak narazí Českolipští na další pražský celek, který je na tom v tabulce podobně jako Žižkov, Vyšehrad je předposlední a na úplně poslední Viktorku má náskok jednoho bodu. Shodou okolností mají obě mužstva i identické skóre.
Vyšehradu se v novodobé historii v ČFL nepodařilo dostat do horní poloviny tabulky, v premiérové sezoně 2007/2008 jako nováček skončil na 13. místě, ovšem o rok později bojoval o samotnou záchranu, celkově se umístil na 16. pozici, kdyby měl o bod méně, už by další ročník nastupoval v nižší soutěži. Letos se Pražanům také nedaří, body sbírají jen v domácím prostředí, kde jich v šesti zápasech nastřádali dvanáct. Když vyjedou mimo své teritorium, už je to s jejich výkony o poznání horší. Ze sedmi utkání hraných na hřištích soupeřů nevytěžili ani bodík.
V minulém klání podlehli v Písku místnímu klubu 2:1, když o výsledku rozhodla penalta. Trenér Vyšehradu Jiří Formánek duel okomentoval takto: „Písek opakoval svou chybu po první vstřelené brance, přenechal aktivitu Vyšehradu a především chytré střele Kubíka z třiceti metrů by branka slušela. Další náznaky šancí a pološance jsme neproměnili, a přestože jsme byli v remízovém utkání rovnocenným soupeřem, body zůstávají v Písku. My se teď musíme soustředit na domácí utkání s Českou Lípou."
Kanonýrem Slavoje je Kamil Matuszny, jenž nastřílel již pět branek, zdárně mu sekunduje další záložník Tomáš Pechar, který má na svém kontě o gól méně. Spolehlivou brankářskou jedničkou jest Petr Víšek, jenž odchytal zatím všechna střetnutí, a nasbíral také tři žluté karty.
Sestava Slavoje v duelu s Pískem: Víšek - Budějský, Hendrych, Vlček, Zbončák - Frohna (82. Sobíšek), (75. Dubský), Pechar, Janda - Nadrchal, Kubík (80. Nosek).
Po nepřesvědčivých výsledcích konečně Arsenal zabral a v domácím souboji s Viktorií Žižkov B doslova vybojoval velmi cenné vítězství. Diváci si určitě přišli na své, protože viděli sedm gólů, infarktový závěr a poté si mohli vychutnat i děkovačku od hráčů. Českolipští se díky tomu posunuli na osmou pozici se ziskem devatenácti bodů, jen o skóre lepší jsou Plzeň B, Karlovy Vary a Varnsdorf.
V Praze se zřejmě nepředstaví kapitán Petr Silný, který má stále zlomené žebro, a také dlouhodobě absentující Josef Štálík.  Jak už bylo napsáno v minulých článcích, České Lípě se proti celkům z hlavního města daří a nikdo z fanoušků Arsenalu by se určitě nezlobil, kdyby tuto sérii Hradiského družina prodloužila.
Sestava Arsenalu v duelu s Žižkovem: Meier - Vrabec, Podolský, Novotný, Šafář - Runt (84. Finklár), Řehák (46. Gadžo), Breite, Holeček (74. Kaňkovský) - Věchet, Procházka (Opočenský, Silný, Dvořák). Trenér: Pavel Hradiský.
Hlavním rozhodčím byl jmenován Leoš Slavíček, jemuž budou na čarách asistovat Marek Pilný a Karel Šiling. Delegátem ČMFS bude Miloslav Žilka.