Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Antisemitská propaganda dorazila na školy

Archiv

Jedná se o klasickou ukázku práce tzv. revizionistů, ve skutečnosti popíračů holocaustu. (Nedávno medializovaný případ britského popírače Irvinga u rakouského soudu si jistě vybavíte.) Za tzv. Národním vzdělávacím institutem se skrývá banda antisemitistů a nácků, vedená jistým panem Fabiánem. Jejich web je pak doslova žumpou. Tito „velcí bílí chlapci“ nejen tvrdí, že za druhé světové války nedocházelo k žádnému vyvražďování židů, že neexistovaly plynové komory, vyhlazovací tábory, že v Osvětimi byli židé dobře šaceni a vězněni a podobně, ale dokonce tvrdí, že židé stále usilují o světovládu, že bílá rasa je ohrožena přistěhovalci, vysvětlují „pojem árijci“, etc.


Považuji tyhle řeči nejen za nebezpečné a primitivní, ale rovněž za trestný čin. Jelikož pan Fabián v průvodním dopise vysvětluje záměr akce jako vzdělávací, tak jsem toho ihned využil. Knihu jsem vzal do hodiny dějepisu a konfrontoval ji s řadou dokumentů o holocaustu, dále jsem upozornil na paragraf 261 a) trestního řádu, který se vztahuje na tuto činnost, a sepsal trestní oznámení. Studentům jsem vysvětlil, jak se takováhle věc provádí, a oznámení jsem podal. Kromě toho jsem tuto informaci postoupil Izraelské ambasádě.


Na celé kauze považuji rovněž za nebezpečnou možnost nepochopení podstaty téhle akce některými učiteli a z toho vyplývající možnost relativizování nacistických zločinů. Vím dobře, že ne všichni učitelé dějepisu historii studovali. Navíc je i matoucí označení „Národní vzdělávací institut“. Doufám v dotažení případu až k soudu. Doufám, že k podobným „náckovinám“ nebudeme lhostejně mlčet.


Kopie trestního oznámení:





<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 



D o p o r u č e n ě



Okresní státní zastupitelství v České Lípě
Pod Holým vrchem 351, 470 48 Česká Lípa




od

Michala Kosiny, 473 01, Radvanec 3

V České Lípě  .........


Věc : T r e s t n í o z n á m e n í


Ve smyslu § 158 odst. 1 zákona č. 141 / 1961 Sb., o trestním řízení soudním ( trestního řádu ) podávám tímto trestní oznámení pro okolnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin podle § 261a trestního zákona – popírání  nacistického genocidia a zločinů proti lidskosti, a to Pavlem Fabianem  a Rudolfem Seidlem.

Odůvodnění :


 


Na  Gymnázium Česká Lípa byly poštou na mé jméno zaslány materiály (dvě knihy a film na DVD) , které popírají existenci holocaustu za druhé světové války. V průvodním dopise, podepsaném Pavlem Fabianem, je vysvětlováno, že jde o revizi holocaustu. V knize a filmu přiloženém je pak holocaust popírán. Mám podezření, že se jedná o cílenou dezinformační kampaň směřovanou na školy v České republice.


 


 



Žádám, abych byl v zákonné lhůtě podle § 158 odst. 1 trestního řádu vyrozuměn o učiněných opatřeních.



S pozdravem   Michal Kosina


 


 


 


 


 


 


...............................................................


 


Přílohy:  průvodní dopis, kniha R. Seidla a DVD s filmem